Máte po Velikonocích přebytek vařených vajíček? Připravte si jednoduchý pikantní bramborový salát ideální k podávání s grilovanými masy.
Ingredience
800g brambor
6 velkých vajec
3 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička bílého balzamikového octu
směs koření Dračí dech
směs koření Salátové bylinky
uzená paprika
mletý černý pepř
sůl
Postup přípravy
Očištěné brambory uvařte ve vroucí slané vodě po dobu 15–20 minut nebo do měkka. Sceďte a nechte zchladnout.
Mezitím uvařte vejce (9 minut), vylijte vodu a vložte do misky se studenou vodou.
Ve velké míse smíchejte majonézu, hořčici a ocet. Podle chuti přidejte směs koření Dračí dech, sůl a pepř.
Vychladlé brambory nakrájejte na středné velké kousky, přidejte je do mísy a jemně promíchejte, aby se obalily v majonéze.
Opatrně oloupejte vejce a nahrubo je nasekejte. Spolu s většinou pažitky, kterou jste nasekali, je jemně zamíchejte do brambor.
Vyzkoušejte, jak je bramborový salát osolený a opepřený a podávejte posypaný směsí koření Salátové bylinky a velkoryse poprášeny uzenou paprikou.