Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Pečené kuřecí stehýnka s bylinkovou krustou
RECEPT

Pečené kuřecí stehýnka s bylinkovou krustou

Jednoduchý, ale chutný recept na pečená kuřecí stehýnka se zeleninou, dochucený směsí koření Provensál. Ideální volba pro vaření s minimem surovin a maximem chuti. Jemné bylinkové aroma dodává pokrmu příjemnou svěžest, která potěší celou rodinu.

Ingredience

4 kuřecí stehýnka (horní nebo spodní část dle preference)
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky směsi koření Provensál
3 stroužky česneku (nasekané)
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
4 střední brambory (na čtvrtky)
1 větší mrkev (nakrájená na kolečka)
1 cibule (nakrájená na klínky)
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 190 °C.

V míse smíchejte olivový olej, směs koření Provensál, nasekaný česnek, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Kuřecí stehýnka potřete připravenou marinádou a nechte alespoň 15 minut odpočinout.

Mezitím si připravte zeleninu – brambory, mrkev a cibuli rozložte do zapékací mísy a lehce pokapejte olejem.

Na zeleninu položte naložená kuřecí stehýnka.

Pečte v předehřáté troubě 40–45 minut, dokud kuře nezezlátne a zelenina nezměkne.

Podávejte horké, ideálně s čerstvými bylinkami a dipem dle chuti.