Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Frittata se špenátem a houbami
RECEPT

Frittata se špenátem a houbami

Použitím bramborových noků místo tradičních brambor krájených na plátky proměníte toto jídlo na zázrak z jedné pánvičky a přitom bude ideální pro rychlou teplou večeři.

Ingredience

větší kousek másla
1 velká cibule
6 velkých vajec
200g hnědých žampionů
200g listového baby špenátu
450g čerstvých bramborových nočků
2 lžičky sladké uzené papriky
2 lžičky salátových bylinek
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Na velké pánvi s pokličkou, odolné pro pečení v troubě (nejlépe litinové), zahřejte máslo na středně vysokou teplotu. Jemně osmažte cibuli nakrájená na tenké plátky se špetkou soli - zhruba 5 minut nebo dokud nezačne chytat barvu.

Přidejte houby nakrájené na čtvrtky a smažte je dalších 5 minut nebo dokud nezměknou. Po dávkách přidejte špenát a vařte 4–5 minut nebo dokud nezavadne.

Mezitím smíchejte noky s paprikou, tak aby jí byly dobře pokryté. V misce si dále rozmíchejte vejce se salátovými bylinkami, trochou soli a pepřem.

Snižte teplotu pánve, opatrně vmíchejte noky do špenátové směsi a zalijte vejci. Zakryjte pánev poklicí a duste 10–15 minut, dokud frittata na okrajích neztuhne, ale ve středu je ještě měkká. Předehřejte si gril v troubě na 220 ° C.

Vložte pánev pod gril na 4–5 minut nebo dokud frittata nezezlátne a neztuhne.

Vyndejte z trouby, ale před krájením na porce ji nechte ještě asi 5 minut odležet.

Bramborové noky budou měkké jako polštářek, ale ztvrdnou, jakmile se frittata ochladí. Jakékoliv zbytky proto znovu ohřejete. Podávat můžete také se zeleninovým salátem jako plnohodnotné jídlo.