Tatarák z hovězího masa je tradiční pochoutkou Čechů. Pro ty, kteří toto těžké jídlo nemají v lásce, však existuje zajímavá varianta vyrobená
právě z ryb. Pochutnat si totiž můžete na tataráku z lososa, tuňáka, ale i z českého kapra. Tatarák z ryb je skvělou variantou pro lidi,
kteří s konzumací syrových potravin teprve začínají. Ryby jsou totiž najemno nastrouhané a doplněné o další ingredience. Podle odborníků
je navíc riziko nákazy Salmonellou nebo dalšími bakteriemi u syrových ryb mnohem menší než při konzumaci syrového jatečního masa.
Suroviny
200 g kapřích filet
1 cibule
1 žloutek
1/2 lžičky Lahůdkové papriky
Špetka mletého kmínu
Mletý pepř černý, nebo česnekový pepř
Sůl
Tabasco
Hořčice, kečup
Citrónová šťáva
Zelená petrželka
Postup přípravy
Kapří filety zbavte kůže a vykostěte. Maso omyjte a pomelte na masovém strojku. Pokud nemáte strojek k dispozici, můžete maso nakrájet na velmi malé kostičky.
Smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, přidejte žloutek a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem dle potřeby. Přidat můžete také trochu hořčice, kečupu nebo kapku tabasca.
Na ozdobu můžete použít zelenou petrželku.
Přejeme dobrou chuť.