Domácí hamburger

Většina lidí má hamburger za nezdravé jídlo z fastfoodu. Pokud si však uděláte domácí hamburger, tak dokážete vykouzlit chutné a zdravé jídlo.

Ingredience

větší housky
hovězí mleté maso
starší pečivo
vejce
sýr Čedar
salát rukola nebo listy špenátu
smes koření Frýdečanka
omáčka s medem a hořčicí
rajče
cibule
sůl

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s namočeným a vymačkaným pečivem, vejcem, solí a Frýdečankou. Předehrejeme troubu a plech lehce pomažeme. Z masové směsi vytvarujeme karbenátky velikosti housky. Karbenátky naskládáme na plech a dáme péct. Délka pečení závisí na velikosti karbenátků.

Housky si rozřízneme na polovinu. Na spodní díl položíme kolečka rajčátek, karbenátek, plátek Čedaru, rukolu nebo listy špenátu, plátky cibulky, omáčku a na to vše položíme vrchní díl housky.

Omáčku můžete měnit dle chuti.

Dobrou chuť.