Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem
RECEPT

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pokud jste zatím neobjevili kouzlo pohanky, možná se právě díky tomuto receptu rozhodnete zajistit jí stálé místo ve svém jídelníčku. Nejenže je pohanka bezlepková, ale také působí blahodárně na naše zdraví. Díky vysokému obsahu rutinu a vitamínu E má blahodárné účinky na naše cévy.

Kouzlo tohoto receptu spočívá nejen v zajímavé kombinaci pohanky a cizrny, ale především v rafinovaném použití koření. Do vody na vaření cizrny přidáváme výraznou a plnou kompozici Italských bylinek (česnek, cibule, petrželová nať, bazalka, oregáno, sladká paprika, saturejka, tymián, estragon, majoránka). Maso dochucujeme směsí Pečené kuře (paprika, česnek, cibule, cukr, rozmarýn, kari koření, kmín).

Výsledkem je chuťově bohatý pokrm, který propojuje kořenovou a listovou zeleninu s jemným efektem prohřátí a uvolnění – nejen pro chuťové pohárky, ale i pro celý organismus. 

Ingredience

1 hrnek pohanky
0,5 hrnku cizrny
cibule
250 g kuřecích prsou
syrová nebo mražená zelenina dle chuti
olivový olej
směs koření Italské bylinky
směs koření Pečené kuře
sůl

Postup přípravy

Cizrnu namočte minimálně den předem, aby trochu nabobtnala. Doporučujeme co 12 hodin vyměnit vodu.

Dejte vařit cizrnu. Vařte ji odkrytou a na mírném ohni. Do vody přidejte Italské bylinky (cizrna pak nebude tolik nadýmat). Solte až úplně na konci vaření. Když je cizrna uvařená, tak ji sceďte a přelijte studenou vodou. Pokud se cizrna loupe, tak to nevadí. Čím víc obalů se sloupe, tím líp se tráví. Pohanku zalijte minimálně 1,5 násobkem vody, osolte a přiveďte do varu. Nechte vařit dalších pět minut a pak odstavte a pod pokličkou nechte půl hodiny dojít.

Mezitím na pánvičce orestujte nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte nakrájené kuřecí prsa, osolte, přidejte koření na kuře a orestujte. Když je maso měkké, tak přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, podlijte trochou vody, osolte a dochuťte Italskými bylinkami.

Do hotové zeleninové směsi přimíchejte cizrnu a pohanku. Vše promíchejte a můžete podávat. Jako přílohu můžete zvolit zeleninový salát.

Přejeme dobrou chuť!