Ti z Vás, kteří zatím neobjevili kouzlo pohanky, se možná i díky tomuto receptu rozhodnou zajistit pro ni stálé místo ve svém jídelníčku. Nejenže je pohanka bezlepková, ale také působí blahodárně na naše zdraví. Díky vysokému obsahu rutinu a vitamínu E má blahodárné účinky na naše cévy.
Ingredience
1 hrnek pohanky
0,5 hrnku cizrny
cibule
250 g kuřecích prsou
syrová nebo mražená zelenina dle chuti
olivový olej
sůl
Italské bylinky
Pečené kuře
Postup
1. Cizrnu namočte minimálně den předem, aby trochu nabobtnala. Doporučujeme co 12 hodin vyměnit vodu.
2. Dejte vařit cizrnu. Vařte ji odkrytou a na mírném ohni. Do vody přidejte Italské bylinky (cizrna pak nebude tolik nadýmat). Solte až úplně na konci vaření. Když je cizrna uvařená, tak ji sceďte a přelijte studenou vodou. Pokud se cizrna loupe, tak to nevadí. Čím víc obalů se sloupe, tím líp se tráví.
3. Pohanku zalijte minimálně 1,5 násobkem vody, osolte a přiveďte do varu. Nechte vařit dalších pět minut a pak odstavte a pod pokličkou nechte půl hodiny dojít.
4. Mezitím na pánvičce orestujte nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte nakrájené kuřecí prsa, osolte, přidejte koření na kuře a orestujte. Když je maso měkké, tak přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, podlijte trochou vody, osolte a dochuťte Italskými bylinkami.
5. Do hotové zeleninové směsi přimíchejte cizrnu a pohanku. Vše promíchejte a můžete podávat. Jako přílohu můžete zvolit zeleninový salát.
Závěrem
Kouzlo tohoto receptu spočívá nejen v zajímavé kombinaci pohanky a cizrny, ale především v rafinovaném použití koření, do vaření cizrny přidáme výraznou a plnou kompozici Italských bylinek (česnek, cibule, petržel nať, bazalka, oregáno, paprika sladká, saturejka, tymián, estragon, majoránka), do přípravy masa pak směs koření bez soli a glutamátu Pečené kuře (paprika, česnek, cibule, cukr, rozmarýn, kari koření, kmín). Tímto ve finální části dojde k prolnutí chuťových vlastností kořenové i listové zeleniny s jemným efektem prohřátí a uvolnění nejen Vašich chuťových pohárků, ale i celého organismu.
Přejeme všem gurmánům dobrou chuť.