+420 733 115 500Zákaznická linka
Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale nyní je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.
Ingredience
Máslo 60 g Olivový olej 1 lžíce Kuřecí prsíčka 1 kg Jarní cibulka 2 ks Řecké bylinky 1 malá lžička Suché bílé víno 60 ml Smetana 125 ml Estragon 1 lžička Sůl dle chuti
Postup
Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.
Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.
Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.
Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.
Přejeme dobrou chuť!