Tento recept kombinuje klasické české ingredience s výraznějšími a aromatickými směsmi koření z Maminčina koření. Směs Country dodává masu skvělou chuť a jemnou pikantnost, která se ideálně doplňuje se smetanovou omáčkou. Pokrm je vyvážený díky jednoduchým bramborám a svěžímu salátu s lehkým dresinkem z olivového oleje a citronové šťávy.
Ingredience
500 g vepřové kýty
500 g brambor
100 g smetany na vaření
1 cibule
2 stroužky česneku
směs koření Country
olivový olej
máslo
čerstvě mletý černý pepř
Himalajská sůl
Ingredience na salát
200 g listového salátu (rukola, ledový salát, polníček)
1 okurka
2 rajčata
citronová šťáva
směs koření Italské bylinky
olivový olej
Himalajská sůl
Příprava masa
Vepřovou kýtu očistěte a nakrájejte na plátky. Poté maso osolte, opepřete a obalte ve směsi Country od Maminčina koření.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte kousek másla. Na středním plameni opečte maso z obou stran, dokud nebude krásně zlatavé.
Maso vyjměte a na stejné pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Jakmile cibule změkne, přilijte smetanu a krátce povařte. Omáčku dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Maso vraťte do omáčky a nechte ještě pár minut prohřát.
Brambory
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě, dokud nebudou měkké.
Po uvaření je sceďte a lehce pomačkejte s trochou másla, aby měly jemnou texturu.
Salát
Listy salátu důkladně opláchněte a osušte.
Nakrájejte okurku a rajčata na plátky a smíchejte se salátem.
V misce si připravte dresink z citronové šťávy, olivového oleje a směsi koření Italské bylinky. Dresink osolte dle chuti.
Salát přelijte připraveným dresinkem těsně před podáváním.