Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Smažená čočka s mangovým chutney a vejcem
RECEPT

Smažená čočka s mangovým chutney a vejcem

Čočka z konzervy, doplněná mangovým chutney, čerstvým koriandrem a sázeným vejcem, se rychle promění v syté a vynikající jídlo.

Ingredience

olivový olej
400 g plechové zelené čočky
1 velký stroužek česneku, nakrájený nadrobno
5 jarních cibulek, okrájených a najemno nakrájených
1 velká jemně zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená najemno
1/2 citronu, šťáva a jemně nastrouhaná kůra
1 lžička směsi koření Garam masala
velká hrst (asi 60g) baby špenátu
10 g čerstvého koriandru, jemně nasekaného
2 velká vejce
2 vrchovaté lžíce mangového chutney k podávání
čerstvě mletý černý pepř
Himalajská sůl

Postup přípravy

Nalejte trošku oleje do pánve na středně nízkou teplotu. Přidejte česnek, poté vmíchejte většinu jarní cibulky a chilli, z každého si nechte trochu na ozdobu. Jemně smažte asi 2 minuty za míchání, dokud vše nezměkne. Přidejte citronovou kůru a směs koření garam masala a opékejte další 2 minuty, dokud není vše voňavé.

Vylejte většinu tekutiny z plechovky čočky, pár lžic si nechte. Čočku a odloženou tekutinu vmíchejte do pánve a dobře dochuťte solí a pepřem. Trochu zvyšte teplotu a stále míchejte, rozmačkejte vařečkou, abyste rozdrtili část čočky. Pokračujte ve smažení, míchání a drcení po dobu 3 minut.

Špenát natrhejte do čočky. Vmíchejte většinu koriandru a vařte, dokud špenát téměř nezvadne. Odstavte z plotny, poté přidejte citronovou šťávu, ochuťte a případně dochuťte solí a pepřem. Dejte stranou.

Vezměte čistou pánev a rozpalte na střední teplotu. Přidejte kapku oleje na zahřátí, pak rozklepněte vejce a smažte podle chuti. Čočku rozdělte na dva talíře. Na každý talíř nahoru dejte sázené vejce a ozdobte odloženou jarní cibulkou, chilli a koriandrem.

Podávejte s pořádnou kopečkem mangového chutney.

Přejeme dobrou chuť!