Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Cuketová polévka na italský způsob
RECEPT

Cuketová polévka na italský způsob

Cuketová sezóna je v plném proudu, a tak vám přinášíme recept na výbornou cuketovou krémovou polévku, která je plná kontrastních textur a chutí.

Ingredience

60 ml panenského olivového oleje
1 lžíce nasekaného česneku
1kg cukety, nakrájené podélně na čtvrtiny a poté na 1,5 cm plátky
750 ml kuřecího vývaru
60ml smetany na vaření
směs koření Italské bylinky
hrst nasekané plocholisté petrželky
50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu, plus navíc k podávání
mletý bílý pepř
sůl

K servírování

křupavý chléb
zelený salát
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

Zahřejte olej na pánvi na střední teplotu a vložte cuketu smíchanou se směsi koření Italské bylinky, česnekem a solí a na dobu asi 10 minut, nebo dokud cukety lehce nezhnědnou a nezměknou.

Poté podle chuti přidejte bílý pepř, zalijete vývarem a duste 8 minut odkryté.

Nyní tři čtvrtiny polévkové směsi dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.

Směs vraťte do pánve a vmíchejte smetanu, petrželku a parmazán.

Před podáváním nalejte polévku do mísy a dochuťte podle chuti solí a čerstvě mletým černým pepřem. Podle chuti posypte více parmazánem.

Podávejte s křupavým chlebem a zeleným salátem.

Přejeme dobrou chuť!