Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Zapečené pappardelle s pancettou a hříbky
RECEPT

Zapečené pappardelle s pancettou a hříbky

Připravte si těstoviny, které u stolu vyvolají davové šílenství. Dokážete odolat vůni sýra, pancetty a hříbků?

Ingredience

100 g pappardelle (druh italských těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí)
500 ml mléka
20 g sušených hříbků
40 g másla
25 g hladké mouky
50 g pancetty, nakrájené na kousky 2 cm
4-5 lžic čerstvě nastrouhaného parmazánu
2 lžičky směsi koření Houbař
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 190 ° C.

V hrnci ohřejte mléko, přidejte hříbky a směs koření Houbař, ztlumte a 10 minut poduste. Přeceďte přes síto zavěšené nad mísou a zadní částí naběračky na houby lehce zatlačte, abyste vytáhli všechno mléko.

V čistém hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a na mírném ohni míchejte 2–3 minuty, aby se ale jíška nepřibarvila.

Nalijte najednou mléko a vyšlehejte do hladka. Omáčku vařte dalších 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Lehce dochuťte solí a mletým černým pepřem a dejte stranou.

Uvařte v osolené vodě těstoviny do al dente. Sceďte v cedníku, přendejte do prostorné mísy a opatrně vmíchejte omáčku, hříbky a pancettu, dokud se dobře nespojí.

Těstoviny vložte do lehce máslem vymazané zapékací mísy. Povrch uhlaďte a zasypejte dvěma lžícemi parmazánu. Pečte v troubě 30–40 minut, nebo dokud po okrajích nezačnou bublat a nezezlátnou.

Jídlo podávejte horké posypané dalším sýrem.

Přejeme dobrou chuť!