Na přípravu nenáročná a rychlá zelenina smažená vzduchem mile překvapí vás i vaše chuťové buňky.
Ingredience
2 velké pastináky, oříznuté, oloupané a nakrájené na čtvrtky
2 mrkve, oloupané a nakrájené podélně na poloviny
2 lžíce tekutého medu
1 polévková lžíce směsi koření Dračí dech
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžička rozpuštěného másla
mletý černý pepř
sůl
Postup přípravy
Vložte med a směs koření Dračí dech do malého hrnce na střední teplotu a zahřívejte je, dokud med lehce nezčervená. Přidejte česnek a dejte stranou.
Zahřejte horkovzdušnou fritézu nebo troubu na 180 C.
Pastinák a mrkev dejte do mísy a pokapejte rozpuštěným máslem a chilli medem. Smíchejte je dohromady, aby byly pastinák a mrkev zcela obaleny (zbylý med si nechte v misce, protože jej později použijete na polevu).
Přidejte pastinák a mrkev do koše vzduchové fritézy a vařte 8 minut, poté je promíchejte a zesklovatíte s medem, který zůstal v misce. Dochuťte solí a pepřem.
Pastinák a mrkev vraťte do fritézy na dalších 8 minut, dokud nebudou dobře zesklovatělé a zlatavé. Pokud si myslíte, že v tuto chvíli nejsou měkké a propečené, pokračujte ve vaření a kontrolujte je ve 4minutových intervalech.
Před podáváním můžete ještě posypat směsí koření Dračí dech pro opravdové milovníka ostrého jídla.