Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Medové kuře
RECEPT

Medové kuře

Toto krásně lepkavé, křupavé, tak akorát pikantní medové kuře na čínský způsob je nejen velmi rychlé připraveno, ale všichni se budou jen oblizovat...

Ingredience

4 kuřecí prsa (asi 600 g)
2 lžíce kukuřičného škrobu
40 g kousku zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
4 stroužky česneku, jemně nasekané
6 lžic sójové omáčky
5 lžic medu
citron
olej
rýže
petrželka
směs koření Asijské kuře
pepř
sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa, nakrájená na 2-3 cm kostky, vložíte do mísy, okořeníte a posypete kukuřičným škrobem. Vše promíchejte, dokud nebude kuře rovnoměrně obalené.

V misce smíchejte zázvor, česnek, sóju, med a polovinu citronové šťávy. Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na vysoké teplotu a orestujte kuře 3–4 minuty, dokud nebude lehce zlatavé.

Nyní přidejte medovou omáčku a za stálého míchání opékejte 10 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka se nezredukuje.

Ochutnejte a případně dochuťte kořením, podle potřeby vymačkejte zbylou citronovou šťávu.

Podávejte s jasmínovou rýží, kterou můžete podávat i s česnekovou příchutí. Na pánvi nechte roztopit máslo a krátce orestujte 3-4 rozdrcené stroužky česneku a poté přidejte rýži a také krátce orestujte. Nyní vložte rýži do rýžovaru a klasicky připravte.  Na ozdobu můžete přidat petrželku.