Toto krásně lepkavé, křupavé, tak akorát pikantní medové kuře na čínský způsob je nejen velmi rychlé připraveno, ale všichni se budou jen oblizovat...
Ingredience
4 kuřecí prsa (asi 600 g)
2 lžíce kukuřičného škrobu
40 g kousku zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
4 stroužky česneku, jemně nasekané
6 lžic sójové omáčky
5 lžic medu
citron
olej
rýže
petrželka
směs koření Asijské kuře
pepř
sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa, nakrájená na 2-3 cm kostky, vložíte do mísy, okořeníte a posypete kukuřičným škrobem. Vše promíchejte, dokud nebude kuře rovnoměrně obalené.
V misce smíchejte zázvor, česnek, sóju, med a polovinu citronové šťávy. Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na vysoké teplotu a orestujte kuře 3–4 minuty, dokud nebude lehce zlatavé.
Nyní přidejte medovou omáčku a za stálého míchání opékejte 10 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka se nezredukuje.
Ochutnejte a případně dochuťte kořením, podle potřeby vymačkejte zbylou citronovou šťávu.
Podávejte s jasmínovou rýží, kterou můžete podávat i s česnekovou příchutí. Na pánvi nechte roztopit máslo a krátce orestujte 3-4 rozdrcené stroužky česneku a poté přidejte rýži a také krátce orestujte. Nyní vložte rýži do rýžovaru a klasicky připravte. Na ozdobu můžete přidat petrželku.