Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Cuketové lívanečky s jogurtem a mangovým chutney
RECEPT

Cuketové lívanečky s jogurtem a mangovým chutney

Cuketové lívanečky jsou ideální pro snadný, levný a rychlý vegetariánský oběd nebo večeři.

Ingredience

120 g cukety, nahrubo nastrouhané
1/2 lžičky namleté himalájské soli
1 velké vejce 
1 lžíce směsi koření Mlsounek
1/2 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce hladké mouky
1 lžička mletého kmínu
50 g rozmraženého mraženého hrášku
rostlinný olej, na smažení
mletý černý pepř

Ingredience na mangové chutney jogurt

2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička mangového chutney

Postup přípravy

Cuketu ochuťte solí a dejte stranou odpočinout.

Ve velké míse prošlehejte vejce, prášek do pečiva, mouku, směs koření Mlsounek, kmín a ochuťte černým pepřem.

Vymačkejte z cukety nad dřezem přebytečnou vodu a poté cuketu a hrášek přidejte do těsta.

Rozehřejte tolik oleje, aby pokryl dno velké pánve na středně vysokou teplotu. Když se olej jen třpytí, přidejte vrchovaté polévkové lžíce cuketové směsi a zadní částí lžíce vytvarujte menší lívanečky. Smažte je cca 1–2 minuty nebo dozlatova na každé straně.

Dip připravíte tak, že v malé misce smícháte jogurt a mangové chutney, které jsme připravili v našem předcházející receptu.

Přejeme dobrou chuť!


Tip

Hrách můžete okamžitě rozmrazit tak, že ho dáte do síta a zalijete vroucí vodou z konvice.