Cuketové lívanečky jsou ideální pro snadný, levný a rychlý vegetariánský oběd nebo večeři.
Ingredience
120 g cukety, nahrubo nastrouhané
1/2 lžičky namleté himalájské soli
1 velké vejce
1 lžíce směsi koření Mlsounek
1/2 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce hladké mouky
1 lžička mletého kmínu
50 g rozmraženého mraženého hrášku
rostlinný olej, na smažení
mletý černý pepř
Ingredience na mangové chutney jogurt
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička mangového chutney
Postup přípravy
Cuketu ochuťte solí a dejte stranou odpočinout.
Ve velké míse prošlehejte vejce, prášek do pečiva, mouku, směs koření Mlsounek, kmín a ochuťte černým pepřem.
Vymačkejte z cukety nad dřezem přebytečnou vodu a poté cuketu a hrášek přidejte do těsta.
Rozehřejte tolik oleje, aby pokryl dno velké pánve na středně vysokou teplotu. Když se olej jen třpytí, přidejte vrchovaté polévkové lžíce cuketové směsi a zadní částí lžíce vytvarujte menší lívanečky. Smažte je cca 1–2 minuty nebo dozlatova na každé straně.
Dip připravíte tak, že v malé misce smícháte jogurt a mangové chutney, které jsme připravili v našem předcházející receptu.
Přejeme dobrou chuť!
Tip
Hrách můžete okamžitě rozmrazit tak, že ho dáte do síta a zalijete vroucí vodou z konvice.