Chutné pikantní bramboráky pro celou rodinu. Jen dětem nepřidávejte do jídla moc jalapeňos papriček...
Ingredience na bramboráky
brambory
vejce
hladká mouka
mléko
směs koření Staročech
sůl
olej
Ingredience na směs
kuřecí nebo vepřové maso
rajčata
paprika
cibule
česnek
směs koření Gril a rožeň
Jalapeňos
tvrdý sýr
sůl
olej
Ingredience na přilohu
Zakysaná smetana
Postup přípravy
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
Poté brambory ochutíme směs koření Staročech a osolíme. Přidáme vejce, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe připravenou bramborovou směs, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Maso nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky. Přidáme směs koření Gril a rožeň, jemně osolíme a promícháme.
Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme najemno nakrájenou cibulku, česnek a maso. Jakmile začne maso tmavnout, přidáme na kostičky nakrájené rajčata, papriku a papričku Jalapeňos. Vše podlijeme trochou vody necháme dusit.
Hotovou směs dáme na polovinu bramboráku, posypeme strouhaným sýrem, přeložíme druhou polovinou bramboráku a zapečeme.
Bramboráky můžete podávat spolu se zakysanou smetanou. Výborně se hodí jak k bramboráku, tak k ostré chuti pálivých papriček.
Přejeme dobrou chuť!