+420 733 115 500Zákaznická linka
Připravte si lahodný kukuřičný krém. Tato polévka je velmi sytá, může se podávat i jako samostatné jídlo.
Suroviny
9 plátků Cornies kukuřičné s mořskou solí300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené)250 ml smetany ke šlehání1/2 litru zeleninového vývaru1/2 litrů mléka1 cibule3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového olejesměs koření Mellenkamuškátový oříšekbílý pepřsůl himalajská
Postup přípravy
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem, který dochutíme směsi koření Mellenka a vaříme cca 10 – 15 minut.
Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.