Všechny děti milují kečup... A pokud máte aktuálně na zahradě přebytek rajčat, není nad výborný domácí... A doporučujeme vyzkoušet i ostřejší verzi pro tatínky...
Ingredience
1,6 kg rajčat
2 velké cibule
3 velké jablka
1 malá červená řepa
2 polévkové lžíce hořčičného semínka
4 hřebíčky
4 kuličky nového koření
4 celé pepře
1 bobkový list
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky cayenského pepře
2 polévkové lžíce soli
1 lžíce hořčice
1 dcl octu
8 dkg cukru
1 rajský protlak
Postup přípravy
Příprava je velmi jednoduchá a výsledný produkt se nedá vůbec srovnat s nabídkou v obchodech.
Do velkého hrnce nakrájejte 1,6 kg rajčat, 2 velké cibule, 3 velké jablka a jednu malou červenou řepu. Přidejte 2 polévkové lžíce hořčičného semínka, 4 hřebíčky, 4 kuličky nového koření, 4 celé pepře, 1 bobkový list, 2 lžičky sladké papriky a 2 polévkové lžíce soli. Pokud chcete vyrobit ostřejší variantu přidejte 2 lžičky cayenského pepře.
Všechny tyto suroviny 3/4 hodiny vaříme. Poté vše rozmixujeme a přepasírujeme.
Nyní přidáme 1 lžíci hořčice, 1 dcl octu , 15 dkg cukru, 1 rajský protlak a můžete i přidat něco na zahuštění. Vše provaříme a plníme do sklenic.
Sterilizujeme při 80 stupních celsia asi 45 minut.
Přejeme dobrou chuť.