Aktuality, novinky a recepty

Představujeme koření: Hořčičné semínko -

30.11.2018

Bývá často v kuchyni opomíjeno, přitom jej konzumujeme ve více pokrmech než si myslíme. Maso, zelenina, houby, ryby, omáčky, polévky i zálivky - zde všude se setkáme s hořčičným semínkem.

Maminčin sváteční guláš

28.11.2018

Snad každá česká rodina má svůj zaručený recept na nejlepší guláš... Náš sváteční guláš je tvořen netradičním spojením kopru, worcesterové omáčky a červeného vína, což z něj dělá opravdovou delikatesu.

Puchero - španělská polévka o 3 chodech

2.11.2018

Tato hustá hřejivá zeleninová polévka přijde vhod v nadcházejících mrazivých dnech, kdy bude třeba tělo zahřát a posílit. Pokud chcete překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Představujeme koření: Fenykl

31.10.2018

Fenykl je zdraví prospěšné koření. Má sladkou chuť podobající se anýzu. Pochází ze Středomoří, později se s rozvojem mořeplavby dostal téměř do celého světa.

Kuře na estragonu

10.10.2018

Včera jsme si představili estragon a dnes si na něm připravíme kuře. Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale nyní je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Představujeme koření: Estragon

9.10.2018

Estragon má svůj původ ve střední a jihozápadní Asii, je proto častou součástí pokrmů v kuchyni Turků. Nepostradatelný je ale ve francouzské kuchyni. Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Můžete jej také znát pod názvem Pelyněk kozalec.

Představujeme koření: Cayenský pepř - pepř, který je paprika

5.10.2018

Cayenský pepř není pepř, ale mleté sušené papričky Cayenne. Toto označení vzniklo v minulosti špatným překladem slovíčka pepper, když v angličtině znamená jak pepř, tak i papriku.

Halászlé - tradiční maďarská polévka

2.10.2018

Pokud chcete vyzkoušet méně tradiční rybí polévku, můžete se inspirovat typickými recepty jiných evropských zemí. Pro zajímavé recepty přitom nemusíte chodit příliš daleko. Například v Maďarsku totiž narazíte na tradiční rybí polévku Halászlé.

Představujeme koření: Bobkový list - koření vítězů

21.9.2018

Bobkový list, který je listem vavřínu ušlechtilého, pochází pravděpodobně z Malé Asie a v současnosti je hojně pěstován ve Středomoří. Lidé věřili, že přináší štěstí a slávu. Dodnes se zachoval zvyk předávat vítězům po celém světě vavřínový věnec na krk.

Představujeme koření: Bazalka - vůně středomořské kuchyně

13.9.2018

Bazalka patří v České republice k velmi oblíbenému koření, největší slávu však zažívá v Itálii a celé středomořské kuchyni.

Lasagne s mletým masem

7.9.2018

S dnešním receptem zavítáme do slunné Italie, konkrétně do Neapole, kde vznikl první moderní recept na lasagne. Existuje mnoho druhů, my si pochutnáme na variantě s mletým masem.

Krém z lososa

31.8.2018

Mnozí nemají rádi typickou chuť rybího vývaru. Máme pro vás příjemnou alternativu krémové polévky z lososa zjemněné smetanou, které vás i krásně zasytí. 

Představujeme koření: Badyán - krasavec mezi kořením

29.8.2018

Badyán je plod magnoliového stromu, který je ceněný především pro svou příjemnou vůni a silně sladkou chuť. Tvoří jej hvězdičky s krátkou stopkou a uvnitř hvězdice se nachází lesklá vejčitá semena. 

Polévka z čerstvých rajčat

26.8.2018

Sezona rajčat se chýlí ke konci a letošní úroda byla opravdu nadprůměrná. Pokud již máte zavařených rajčat plný sklep, přinášíme vám recept na přímou spotřebu. A polévka z čerstvých rajčat je opravdová lahůdka.

Představujeme koření: Anýz

25.8.2018

Anýz je jedno z nejstarších koření na světě. Již naši předkové jej používali pro jeho léčivé účinky a skvělou chuť, která je lehce kořeněná. V české kuchyni je nejvíce používaný při pečení vánočního cukroví nebo pečiva. Naopak v Asii se využívá hlavně při přípravě masitých pokrmů.

Ratatouille

15.8.2018

Když jsme včera představili nové koření Ratatouille, tak si z něj i uvaříme! Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm. Jméno pochází ze slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm. Bývá většinou servírován samostatně s pečivem, někdy je však používán i jako náplň do palačinek.

Rychlá polévka z dýně Hokaido

10.8.2018

Dýně Hokaido je poslední dobou stále oblíbenější surovina v českých kuchyních. Je nejen výborná a rychle připravitelná na mnoho způsobů, ale hlavně je velmi zdravá.

Testem na lepek jsme prošli úspěšně

7.8.2018

Letos v květnu jsme se zúčastnili v prostorách PVA EXPO PRAHA Letňany 13. fóra celiaků - GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2018, kde byly 2 naše výrobky vybrány na kvantitativní analýzu na obsah lepku.

Máte přebytek rajčat? Co takhle si vyrobit výborný kečup!

27.7.2024

Pokud máte na zahradě přebytek rajčat a nevíte si rady jak všechny spotřebovat, nezoufejte a vyrobte si na celý zbytek roku fantastický kečup. A nejlépe 2 varianty, jednu sladkou a druhou pálivou pro milovníky ostré chuti. 

Španělská bujabéza pro milovníky mořských plodů

18.7.2018

Rybí polévky nejsou výsadou pouze zemí střední Evropy. I v přímořských státech patří nejrůznější vývary z ryb k vyhlášeným pochoutkám. Příkladem může být francouzská bujabéza, která kombinuje chutě hned několika druhů mořských ryb, ale i korýšů a dalších plodů moře.

Gratinované špagety se sýrem

11.7.2018

Nenáročné a jednoduché jídlo, oblíbené velkými i malými konzumenty. Pro svou jednoduchou a rychlou přípravu je velmi vyhledávaným receptem jako lehký oběd či rozumnou večeři.

Kuře pečené po Italsku

4.7.2018

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Není pepř jako pepř

24.6.2018

Pepř je v současnosti nejrozšířenější koření a používá se ve všech koutech světa. I když se nám dnes zdá jako obyčejné koření, po velmi dlouhou dobu patřil k velmi drahocenným komoditám. Každopádně vaření bez pepře si nedovedeme představit.

Nápoje z kurkumy - tekuté zdraví

18.5.2018

V minulém článku jsme pro vás připravili povídání o kurkumě a blahodárném vlivu tohoto koření na zdraví. Jelikož není snadné dostat doporučenou denní dávku kurkumy do jídla, přinášíme zajímavé recepty na nápoje.

Kurkuma - zázračné koření

17.5.2018

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Pro podobu se zázvorem se kurkumě také říká "žlutý zázvor". Nejen pro podobný vzhled, ale také pro své úžasné zdravotní účinky.

Rychlé perníčky

18.12.2017

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.

Papriková polévka

24.11.2017

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

1.8.2017

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.

Pikantní zapečená žebírka

3.7.2017

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Salát ze sladkých brambor a kořeněné quinoi a brokolice

22.5.2017

Připravte si vynikající salát ze surovin, které nejsou na jídelníčku často a možná je ani neznáte - sladkých brambor batátů a quinoi, semínek pocházejících z Jižní Ameriky.

Petrželové pesto

22.5.2017

S pestem má většina z Vás spojenou středomořskou kuchyni. Receptů na pesto je tolik, kolik italských vesniček. Jeden z nich vám dnes přinášíme.

Omáčka Puttanesca

22.5.2017

Potřebujete uvařit rychlou a velice chutnou omáčku k těstovinám. Doporučujeme vyzkoušet omáčku Puttanesca.

cart
Mushrooms
3 X $12.00
cart
Cucumbers
1 X $12.00
Subtotal $48.00