• Maminčino koření | Čistě přírodní koření z nejkvalitnějších surovin
Nahrávám...
  • Maminčino koření | Čistě přírodní koření z nejkvalitnějších surovin

Články

Aktuality, novinky, zajímavosti a recepty

Výborná chilli večeře

Dnešní večeře je plná úchvatných chutí a přitom je jeji příprava rychlá a snadná

Ingredience

1 polévková lžíce olivového oleje
1 lilek nakrájený na kousky
2 cukety nakrájené na kousky
2 velké červené papriky, nakrájené na kousky
směs koření Dračí dech
2 lžičky papriky
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
400 g nakrájených rajčat z plechovky
1 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce kakaového prášku
100 g quinoy
200g zmrazeného nebo čerstvého edamamu (mladé zelené sójové boby)
1 svazek jarní cibulky, pouze zelené části, sekané
velká hrst čerstvé petrželky, sekané

Postup přípravy

Zahřejte si olej ve velké pánvi na mírné teplotě, přidejte lilek, cukety a papriky a jemně smažte 7–8 minut za občasného míchání, dokud směs nezačne měknout.

Přidejte koření a vařte pár minut. Přidejte rajčata, rajčatové pyré a kakaový prášek, dobře promíchejte a přiveďte k varu.

Přidejte quinou, 400 ml vody a přiveďte k varu. Potom vařte asi 15 minut dokud quinoa neabsorbuje vodu.

Zamíchejte do směsi edamamové fazole (pokud jsou zmrazené, rozmrazí se v pánvi) a zahřívejte 5 minut.

Vše posypte jarní cibulkou a petrželkou a jemně promíchejte.

Podávejte samostatně nebo s pečeným bramborem.

Extra tip

Quinoa je zrno, takže ji můžete podávat samostatně jen tak nebo smíchat s malou porcí rýže (30 g rýže místo 50 g quinoy v sušené hmotnosti).