• Maminčino koření | Čistě přírodní koření z nejkvalitnějších surovin
Nahrávám...
  • Maminčino koření | Čistě přírodní koření z nejkvalitnějších surovin

Články

Aktuality, novinky, zajímavosti a recepty

Kuřecí paprikáš

Toto krémové kuřecí jídlo je skvělý způsob jak uvařit kuřecí paličky.

Ingredience

8 kuřecích paliček (nevykostěných s kůží)
400g plechovka loupaných krájených rajčat
400ml horkého kuřecího vývaru
150 ml zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
2 cibule, jemně nasekané
2 stroužky česneku, rozmačkané
2 zelené papriky, odstraňte semena a nakrájejte na jemno
3 lžíce sladké uzené papriky
1 lžička pálivé papriky
mletý černý pepř
sůl


Ingredience na knedlíčky

230g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
75g sádla
1 lžíce jemně sekaného kopru
1 lžíce jemně sekané petrželky
500ml kuřecího vývaru
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 180 °C a na vyšší pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotě.

Osolte a opepřete paličky a dejte smažit až zezlátnou ze všech stran, po usmažení vyndejte na stranu.

Přidejte do pánve cibuli, česnek a zelené papriky a smažte na mírné teplotě 10 minut. Přidejte sladkou uzenou papriku, pálivou papriku a mouku. Vařte několik minut za stálého míchání. Přidejte rajčata a vývar a vraťte paličky do pánve. Na mírné teplotě pak duste 30-40 minut nebo do té doby než je kuře dodělané.

Mezitím si smíchejte mouku, sádlo, bylinky, sůl a pepř v míse. Přidejte 100ml vody a vytvořte lepivé těsto.

Z těsta si vytvarujte malé kuličky a vložte do nízké zapékací misky. Přelijte horkým vývarem a dejte péct na 30 minut do trouby.

Před podáváním vmíchejte do pánve s kuřetem zakysanou smetanu.

Servírujte s knedlíčky.  Pokud se nechcete namáhat s knedlíčky, můžete servírovat s vařenou rýží.