Kuřecí polévka s houbami

Houbaření je pro většinu Čechů skoro národním „sportem“. Co ale s nasbíranými houbami kromě klasické smaženice?

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 hrsti sušené houby
1 mrkev
1/4 celeru
1 kořenová petržel
jarní cibulka
vlasové nudle
4 kuličky celého černého pepře
2 bobkové listy
polévkové koření

mletý pepř
sůl

Postup přípravy

Sušené houby namočte do vody zhruba na půl hodiny.

Do cca 1,5 litrů vložíte obrané a nakrájené kuřecí maso (může být bez kůže), přidejte houby i s vodou, pokrájenou zeleninu na menší kousky, celý pepř a bobkové listy.

Vařte, dokud zelenina nezměkne. Poté celý pepř a bobkové listy vyndejte a vložte vlasové nudle na cca 4 minuty. Množství nudlí a zeleniny závisí na tom, jak moc polévku chcete mít hustou.

Dokořeňte polévku podle potřeby, solí a pepřem. Můžeme přidat i libeček. Na ozdobu do talíře polévku posypte nadrobno nakrájenou jarní cibulku.