Salát s kuřetem marinovaným v pestu ze sušených rajčat

Konec prázdnin potěšil velké i malé teplým počasím. A do horka se nejlépe hodí salátek s kuřecím masem.

Suroviny

kuřecí prsní řízky
salát Lolo Biondo
červená salátová čekanka (Radicchio)
salátová okurka
cherry rajčata
pesto ze sušených rajčat
olivový olej
bazalka
sůl himalajská
pepř černý mletý
směs koření bruschetta

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Naložíme do směsi pesta ze sušených rajčat, olivového oleje, bazalky a bruschetty. Poté necháme v chladu odležet, ideálně přes noc.

Saláty opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme. Rajčata a okurku nakrájíme, smícháme se saláty, přidáme bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme mírně okapat a orestujeme na suché pánvi. Nakonec přidáme k zelenině.  

Recept jsme připravili ve spolupráci s Drůbežářským závodem Klatovy.