Kuřecí roláda s kopřivami

Kuře je prostě kuře. To se nikdy nepřejí, jen je třeba obměňovat recepty. Připravili jsme tak další tip na kuřecí roládu, tentokrát s kopřivami.

Suroviny

Kuře na roládu
4 vejce
80 g slaniny
80 g cibule
20 g másla
olej
1 lžíce sekané čerstvé petrželky
hrst kopřivových lístků
mletý pepř černý
kmín drcený
směs koření vepřová pečeně
sůl

Postup přípravy

Kuře na roládu omyjte, lehce naklepejte, osolte, opepřete a dochutťe směsí koření vepřoá pečeně. Slaninu nakrájenou na kostičky orestujte společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Položte na kuřecí maso. Kopřivy dejte do cedníku, dobře je omyjte a krátce spařte vroucí vodou. Poté je pokrájejte na menší kousky a rovnoměrně rozprostřete na maso. Na pánev dejte lžíci oleje a umíchejte vejce tak, aby zůstala ještě řídká. Vajíčka rovnoměrně položte na maso a celý plát srolujte do rolády. Roládu osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče vymazaného olejem. Povrch rolády pokapejte lžící oleje, podlijte ji lehce vodou a dejte do trouby. Roládu pečte zpočátku zakrytou, asi 45 minut na 220°C, pak ji na 15 minut odklopte a dopečte dozlatova.

Recept jsme připravili ve spolupráci s Drůbežářským závodem Klatovy.