Kukuřičný krém

Připravte si lahodný kukuřičný krém. Tato polévka je velmi sytá, může se podávat i jako samostatné jídlo.

Suroviny

9 plátků Cornies kukuřičné s mořskou solí
300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené)
250 ml smetany ke šlehání
1/2 litru zeleninového vývaru
1/2 litrů mléka
1 cibule
3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje
směs koření Mellenka
muškátový oříšek
bílý pepř
sůl himalajská

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem, který dochutíme směsi koření Mellenka a vaříme cca 10 – 15 minut.

Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.