Obalovaná kuřecí křidélka v parmezánu

Po kuřecích stehýnkách jsme připravili další výbornou část kuřátka. Pochutnáme si na kuřecích křidýlkách s parmezánem.

Suroviny

kuřecí křídla (16 ks)

3 vejce

směs koření Polívečka

100 g hladké mouky

3 lžíce mléka nebo smetany

15 lžic strouhanky

100 g parmezánu

10 lžic kukuřičných lupínků

sůl himalajská

bílý pepř mletý

olej na smažení

 

Postup přípravy

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

Vejce rozšleháme se špetkou soli, směsí koření Polívečka a mlékem nebo smetanou.

Strouhanku smícháme s parmezánem a rozdrcenými kukuřičnými lupínky.

Křidélka obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a poté ve strouhankové směsi.

Smažíme ve větším množství oleje z obou stran pěkně dozlatova.

 

Recept jsme připravili ve spolupráci s Drůbežářským závodem Klatovy.