Pikantní kuřecí stehýnka s dračím dechem

Dnes jsme připravili recept pro milovníky ostrého kuřecího.

Suroviny

spodní kuřecí stehna 8ks

3 vejce

2 stroužky česneku

1 lžička bramborového škrobu

1 lžička kari asia koření

směs koření dračí dech

barevný pepř

olej na smažení

sůl

 

Postup přípravy

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Marinádu připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme koření, utřený česnek a bramborový škrob.

Stehýnka necháme v takto připravené směsi a v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Směs maso důkladně obalí a pak jej můžeme smažit ve fritovacím hrnci nebo na pánvi s dostatečným množstvím oleje, přibližně 15 minut dozlatova.

Recept jsme připravili ve spolupráci s Drůbežářským závodem Klatovy.