Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou

Pro vaše chuťové buňky jsme připravili spojení brusinek, bylinek a chutného křehkého masa v kuřecí roládě.

Ingredience

Kuře na roládu
120 g brusinek
1 menší červená řepa
1 červená cibule
150 g bílého toastového chleba
100 g tvrdého sýra
75 g másla
olivový olej
tymián
mletý černý pepř
směs koření Bruschetta
sůl

Brusinková nádivka

Nejprve si na másle osmažte cibulku. Z toastového chleba odřízněte kůrku, vnitřek nakrájejte na kostičky a přendejte do misky. Osolte a opepřete. Přidejte brusinky, na kostičky nakrájenou řepu, na kostky pokrájený sýr, rozdrcený tymián a směs koření Bruschetta. Přidejte cibulku a důkladně promíchejte. Nechte pár minut odstát.

Postup přípravy

Kuře na roládu omyjte, lehce naklepejte, osolte, opepřete a polovinu masa potřete nádivkou. Poté srolujte tak, že začněte rolovat od části s nádivkou. Alobal lehce potřete olivovým olejem a položte na něj kuřecí roládu. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Nakonec roládu důkladně zabalte do alobalu a pevně svažte provázkem.

Dejte na plech a pečte při teplotě 170 °C podle velikosti rolády přibližně 50 minut. Po upečení roládu opatrně vybalíme z alobalu a necháme chvíli odpočinout, aby se lépe krájela.

Přejeme dobrou chuť!