Salát s kuřetem, avokádem, limetou a volitelně chilli pro odvážné

Salátů není nikdy dost a tak přinášíme další variantu lehkého jídla s rychlou přípravou.

Ingredience

1 balení kuřecích prsou
Směs salátů (Lolo Rossa, římský a hlávkový salát)
Bylinkové máslo (čajová lžička směsi Bylinkové máslo na čtvrtku másla)
Avokádo
Cherry rajčata
Olivový olej
Limetová šťáva
Himalájská sůl
Pepř černý mletý
Cayenský pepř

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme a jemně potřeme olivovým olejem. Na grilovací pánvi osmahneme do zlatova. Na závěr osolíme, opepříme (pokud nechcete variantu pro děti přidáme drcený cayenský pepř) a krátce orestujeme. Na hotové maso položíme plátek bylinkového másla.

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme, salát natrháme. Avokádo zbavíme slupky i pecky a nakrájíme na měsíčky.
Vše osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou.

K zelenině nakonec přidáme nakrájené kuřecí maso.

Jako přílohu k salátu můžeme podávat i na sucho opečený chléb.