Salát s grilovaným kuřecím, špenátem, nivou a hrozny

Během nadcházejících prosluněných letních měsíců nemá člověk náladu připravovat složité pokrmy a nejraději by v kuchyni trávil co nejméně času. Navíc na horké jídlo nemá ani pomyšlení a shání pokrm, který by ho co nejvíce osvěžil.

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později.

Ingredience

200 g kuřecích prsou
150 g bílého hroznového vína
100 g nivy
1x řapíkatý celer
1x jablko
1 dl bílého vína
čerstvý listový špenát
směs koření Čupr gril
směs koření Gril a rožeň
směs koření Ohnivý gril
pepř mletý
olivový olej
citron
sůl
cukr

Postup přípravy

Zeleninu a ovoce pečlivě omyjeme. Jablko a řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky. Přidáme hroznové víno a listový špenát. Vše jemně promícháme.

Přidáme špetku soli a pepře a na špičku lžičky trochu cukru. Zalijeme bílým vínem, zakápneme olivovým olejem a znovu promícháme.

Nakonec přidáme naporcovanou nivu a grilovaná kuřecí prsa. Maso grilujte se směsí koření, kterou si vyberete podle toho, jakou pikantnost preferujete. Od dětského Čupr grilu po ostrý Ohnivý gril.

Dle chuti můžeme ještě přidat pár kapek šťávy z citronu.