Na boloňské sardinky využijete suroviny, které máte jistě všechny doma ve spíži a vykouzlíte rychlé a lahodné jídlo pro celou rodinu.
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 řapíkatý celer, nakrájený nadrobno
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 mrkev, jemně nakrájená
1 lžička hladké mouky
2 plechovky kvalitních sardinek
1 stroužek česneku, nasekaný nahrubo
1 lžička směsi koření Boloňka
2 lžičky sojové omáčky
2 lžičky worcesterské omáčky
200 ml červeného vína
200 ml passaty nebo nakrájených rajčat z plechovky
500 ml kuřecího vývaru
400 g špaget
50 g parmezán, jemně nastrouhaný
Postup přípravy
Ve velké pánvi na mírném ohni rozehřejte olej, poté na něm 10 minut zlehka opékejte celer, cibuli a mrkev. Poté zaprašte moukou a vařte dalších 5 minut.
Přidejte sardinky, česnek, směs koření Boloňka, sójovou a worcesterskou omáčku a dobře promíchejte. Dále přilejte červené víno a vařte, dokud nevyprchá většina tekutiny. Přidejte passatu a pokračujte 2 minuty za intenzivního míchání.
Nyní přidejte vývar a za občasného míchání vařte, opět dokud se nevyvaří téměř všechna tekutina.
Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a uvaříte špagety podle návodu na obalu.
Špagety promíchejte s omáčkou a podávejte posypané parmezánem.
Přejeme dobrou chuť!