Připravte dětem špenát, po kterém se jen zapráší... Houbové těstoviny se špenátem jsou rychlé a snadné jídlo, které budou děti milovat...
Ingredience
300 g těstovin
1 polévková lžíce olivového oleje
svazek jarní cibulky, jemně nakrájené na plátky
2 stroužky česneku, jemně nasekaného
10 hub nakrájených na plátky
200 g špenátu
200ml zakysané smetany
směs koření Houbař
směs koření Jarníček
mletý černý pepř
sůl
Postup přípravy
Na pánvi zahřejte olej a jarní cibulku s česnekem jemně osmahněte po dobu několika minut – dokud nezblednou dozlatova. Přidejte houby a smažte na vysoké teplotě po dobu 8-10 minut, nebo dokud se voda neodpaří. Přidejte do pánve špenát spolu se směsí koření Houbař i Jarníček a pravidelně míchejte již při mírnější teplotě, dokud se většina vody neodpaří.
Pánev odstavte a vmíchejte zakysanou smetanu. Vraťte pánev na sporák, přiveďte k varu a několik minut duste – dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a mletým pepřem.
Mezitím si uvařte těstoviny v osolené vroucí vodě podle pokynů na balíčku. Po uvaření těstoviny sceďte a promíchejte s houbovou a špenátovou omáčkou. Ihned podávejte.
Přejeme dobrou chuť!