Potěšte své chuťové pohárky šťavnatým kuřetem na indický způsob, podávaným s osvěžujícím dipem.
Ingredience na kuře
2 kg kuřecích paliček nebo stehen
2 citróny
500 g jogurtu
4 lžíce směsi koření Tandoori Masala
sůl
Ingredience na dip
4 lžíce obyčejného jogurtu
5 čerstvých větviček máty
sůl
cukr
1 zelené chilli, nakrájené na plátky nebo Cayenské chilli drcené
Postup přípravy
Pomocí ostrého nože nakrájíme do kuřecích paliček či stehen hluboké řezy. Vložíme kuře do mísy a posypeme solí a pořádně vmasírujeme šťávu ze dvou citronů.
V misce zamícháme směs koření Tandoori Masala do jogurtu, nalijeme na maso a opět důkladně promasírujeme. Nyní zakryjeme fólií a necháme přes noc v lednici.
Když maso vytáhneme z lednice, setřeme z jeho povrchu přebytečnou marinádu. Gril nebo troubu předehřejeme
na vysokou teplotu a kuřecí paličky grilujeme asi po dobu 20 minut, pravidelně je otáčíme, dokud nebudou hodně
opečené, zhnědlé. Dle chuti můžeme ještě pokapávat citronovou šťávu.
Dip vytvoříme velice jednoduše, do mixéru vložíme veškeré ingredience a mícháme dokud nebude rozmixovaný bez kousků.
Jako přílohu doporučujeme rýži, případně čerstvé pečivo.
Přejeme dobrou chuť!