+420 733 115 500Zákaznická linka
Stehýnka pečená na pivu jsou nejen lahodný a pikantní pokrm, který je v našich končinách velmi oblíbený, ale zároveň si je rychle připraví i méně zkušený kuchař.
Ingredience
12 ks kuřecích stehenslunečnicový olej400 ml černého piva2 stroužky česneku2 polévkové lžíce medu2 lžičky směsi koření Asijské kuřepepřsůl
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Do hrnce nalejeme pivo, přidáme med, prolisovaný česnek, směs koření Asijské kuře, sůl a pepř. Směs necháme svařit asi na polovinu, aby byla lesklá a hustá.
Nalejeme ji na stehýnka v míse a ze všech stran je obalíme. Pak vyklopíme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Nakonec potřeme slunečnicovým olejem a pečeme do zlatova a křupava.
Vhodnou přílohou jsou například americké brambory, nebo kurkumová rýže.
Přejeme dobrou chuť!