Toto jídlo je rychlé, snadné, veganské a levné. Přitom i velmi chutné a lze zmrazit pro budoucí obědy, nebo večeře. Prostě dokonalost sama...
Ingredience
700 g sladkých brambor (batáty)
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 velké mrkve
4 cm čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku
směs koření Řasanka
1/2 lžičky Cayenské chilli drcené
mletý černý pepř
sůl
Postup přípravy
Na střední teplotě zahřejte olej ve velké pánvi s víkem. Přidejte nahrubo nasekanou cibuli a mrkev a vařte do měkka.
Potom vmíchejte jemně nasekaný zázvor, drcený česnek, chilli a smažte 2–3 minuty, nebo dokud nebudou voňavé.
Vmíchejte oloupané na kostičky nakrájené sladké brambory a přiídejte litr vody, ve které zamícháte 2 lžičky směsi koření Řasanka. Zvyšte teplotu a přiveďte pánev k varu. Nyní zase teplotu snižte a vše duste pod víkem po dobu 15 minut, nebo dokud sladký brambor nezměkne.
Stáhněte pánev z ohně a polévku rozmixujte pomocí tyčového mixéru do hladka.
Polévku dle chuti můžete dochutit solí a pepřem a servírujete.
Náš tip
Pro dokonalý vzhled můžete do talíře nakapat trochu kokosového mléka nebo smetany, případně posypat čerstvě nasekaným koriandrem. Lze i na trošce oleje osmahnout špetku kmínu s chilli a poté elegantně roztočit na povrch polévky.