• Maminčino koření | Čistě přírodní koření z nejkvalitnějších surovin
Nahrávám...
  • Maminčino koření | Čistě přírodní koření z nejkvalitnějších surovin

Články

Aktuality, novinky, zajímavosti a recepty

Fazolové lusky s hořčičnou omáčkou a kuřecím masem

Pokud chcete připravit jídlo, které bude všem chutnat, dobře vypadat, a přitom je rychlé a jednoduché, jste zde správně.

Ingredience

600 g kuřecích prsních řízků
400 g zelených fazolových lusků
200 ml zakysané smetany
200 ml vývaru
3 lžíce olivového olejw
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sušeného česneku
4 stroužky česneku
směs koření Mňam steak
dijonská hořčice
sójová omáčka
mletý pepř
sůl

Postup přípravy

Nejdříve si připravíte marinádu na maso. Do 2 lžic olivového oleje přidáte 2 lžičky směsi koření Mňam steak, lžičku sušeného česneku, lžičku dijonské hořčice a 3 lžíce sójové omáčky.

Do připravené marinády naložíte maso, které jste osolili a nakrájeli na menší kousky. Naložené maso nechte odležet.

Zelené fazolky si uvařte buď v lehce osolené vodě, nebo na páře tak, aby byly na skus, nesmí být příliš měkké.

Nyní na lžičce másla v pánvičce nechejte rozvonět česnek, který jste si nasekali nadrobno a přidejte fazolky. Nechte je chvíli restovat.

V druhé pánvičce rozehřejte lžíci másla a lžíci olivového oleje. Dozlatova opečte plátky naloženého masa, z každé strany asi 5 minut.

Hotové maso spolu s uvařenými fazolkami odložíte stranou a udržujte horké.

Výpek z masa, který zbyl v pánvičce zasypejte hladkou moukou, zarestujte a zalijte teplým vývarem. Do směsi přidejte dijonskou hořčici a na nechte jen lehce bublat 20 minut.

Omáčku dochuťte solí, případně pepřem a již bez vaření přidejte zakysanou smetanu a promíchejte.

Na fazolky vložíte plátky masa a přelijete hořčičnou omáčkou, jako přílohu můžete servírovat opékané brambory.