Koření z nejkvalitnějších surovin
  • Maminčino koření :: Koření z nejkvalitnějších surovin
Zeleninový ratatouille na pánvi
RECEPT

Zeleninový ratatouille na pánvi

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm. Jméno pochází ze slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm. Bývá většinou servírován samostatně s pečivem, někdy je však používán i jako náplň do palačinek.

Ingredience

4 rajčata
1 cuketa
1 lilek
1 červená paprika
2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
směs koření Ratatouille 
pepř
sůl

Postup přípravy

Nejprve si připravíme lilek a cuketu - opláchneme ve studené vodě, odkrojíme konce a nakrájíme si je na plátky či kostičky a necháme 30 minut odpočinout.

Mezitím si také nakrájíme na malé kousky papriku s rajčaty a oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na kostičky.

Nyní cibuli vhodíme do hlubší pánve, kde jsme rozpálili olivový olej. Cibuli orestujeme a poté vložíme papriku a rajčata. Vše dusíme asi 15 minut.

Poté přidáme cukety s lilkem a nakrájeným česnekem. Vše okořeníme směsi koření na Ratatouille a dle chuti dosolíme a popepříme. Odkryté restujeme dalších 20 minut, dokud se nevypaří šťáva.

Na ozdobu můžeme přidat čerstvou bazalku či petržel a podáváme nejlépe s pečivem.

Dobrou chuť.